Alla inlägg den 22 mars 2008

Av P - 22 mars 2008 07:49

Förr om åren, när jag bodde hemma hos mina föräldrar så firade vi påskafton på detta sätt.

Mamma hade knutit ett band från sängen till där påskägget låg. Ägget kunde innehålla godis såklart och en liten slant. Sen var det bara att äta frukost och klä på sig, lasta skotrarna på släpet och åka från stugan med bilen till Nikkaluokta. Lasta av, ta på sig skoteroverallen och varma mössen och sen bege sig ut i den vackra naturen med matsäck, korv, varmchoklad, bröd och renkött. Efter vi hade kört ett tag och hittat ett fint ställe att fika/äta så var det bara att njuta av det vackra vädret och titta på alla turister som kämpade bra men svettigt på sina skidor. Efter en stund åkte vi vidare till Kebnekaises fjällstation och tittade runt litegrann.

Efter en hel dag ut så åkte vi hem, mamma och styvfar förberedde påskmiddag och satte på bastun. Sen var det bara att hugga i på sillen, skinkan, julmusten och påskgodiset såklart. Somnade nog ganska tidigt då också, man blir trött av fjälluft.

Jag kan verkligen sakna dessa påskaftnar, då man kunde köra skoter och bada vedeldad bastu. Nu är det nya tider, men jag hoppas ”spöket/zlatan” kommer att få uppleva grillad korv, skoter, fjällnatur och vedeldad bastu.

Glad påsk på er alla!

Ovido - Quiz & Flashcards