Alla inlägg under februari 2008

Av P - 13 februari 2008 04:30

I nat t har jag sovit dåligt, verkligen dåligt. Stupade i säng innan åtta och då tyckte "spöket" att det var dags att vakna tydligen. Buffade och förde ett himlans liv i magen, kanske en nattuggla som sin pappa... Sen blev det varmt under täcket trots att jag hade tagit av mig alla kläder.Vända på täcket och vända på kudden otaliga gånger för att känna lite svalka.Sen började fotsulorna att klia så att jag nästan blev tokig, men på något sätt somnade jag. 

Upp på klosetten 2 gånger i mörkret utan glasögon och inga tända lampor (hittar dit utan att öppna ögonen nuförtiden).Vid halv fyra gav jag upp, så nu sitter jag här med en kopp kaffe och funderar vad som ska hända idag. 

J åker till Norrland imorgon för att jobba i 2 långa hemska veckor (kommer att längta ihjäl mig), så jag ska väl hjälpa honom att packa ikväll. Gillar inte att vara ensam hemma, men måste man arbeta så måste man.

Av P - 12 februari 2008 05:10

Igår hittade jag en toppenfin affär med Jessica Jansson i spetsen.Hon säljer fina inredningssaker och namnsmycken i silver.

Titta in här !



Av P - 11 februari 2008 10:49

Ingvar Kamprad gillar inte siffror så han har döpt sina möbler med namn tex Klippan, Ektorp mm.

Soffor – svenska ortnamn.
Bord – finska ortnamn.

Garderober – norska ortnamn.

Hurtsar – rustika mansnamn.

Stolar – urbana mansnamn.

Fläktkåpor, bänkskivor, mikrovågsugnar med mera – adjektiv.

Saker för de yngre – djurnamn.


Läs hela artikel och testa dina IKEA kunskaper här.


Av P - 11 februari 2008 05:54

"spöket" har sparkat hejvilt hela helgen och mest när jag legat på sidan. Känns helt otroligt att känna bebisen röra på sig i magen..som små puffar. Nu är det ca 4 månader kvar till ankomst ( BF 10-11/6) enligt barnmorska och ultraljud. Längtar jättemycket efter "spöket"

Av P - 8 februari 2008 14:48

Blev "charmad" för någon vecka sen av en telefonförsäljare att byta abbonemang, sagt och gjort så föll jag för försäljningstricket och nu ångrar jag mig. Det går inte att ringa på telefonen i några dagar för att snälla Telia ska hjälpa mig att byta tillbaka till dem. Att jag aldrig lär mig..har strulat med telefonabbonemang tidigare.. Tur att våra mobiltelefoner funkar iallafall.

Jag skyller på "graviditetshormonerna"..att jag inte kan tänka klart ibland.

Av P - 8 februari 2008 12:29

Jag tror att jag kände "spöket" sparka i morse, men det var inga karatesparkar minsann. Kanske en uppmaning att byta kanal och inte se på Falcon Crest kl 07.30

Av P - 8 februari 2008 12:21

När jag började min utbildning så lovade jag mig själv att mina elever inte skulle må dåligt och det löftet har jag hållit. Fast det är svårt att få hjälp av kollegor och i ett fall så stod jag på mig och kontaktade viktiga personer, för jag kunde inte släppa det.Och denna gång fick eleven hjälp.

Just nu står det mycket i media och det hörs på radio att ungdomar/barn i 14 års åldern vill ta sina liv. Vad har samhället gjort för att dessa barn ska känna så här? Känner barnen att vi vuxna har vänt ryggen och blundat? Ja, jag tror det....det är vår skyldighet att hjälpa dessa barn till ett bättre liv, räcka ut en vuxen hand.

Stå på dig, tjata på din chef att denne ska öppna ögonen och se att det är ett problem och kostar vi inte på hjälp i tex skolan så kommer det att kosta mer i framtiden..kanske ett liv....

Av P - 6 februari 2008 09:05

Sedan 1992 finns en egen nationaldag, den 6:e februari.

Sápmi har sedan 1986 en egen flagga, som har en cirkel i mitten.

Den ena halvan är röd och symboliserar solen, och den andra halvan är blå och symboliserar månen. Flaggans färger, rött, grönt, gult och blått, är de traditionella färgerna som finns på de samiska dräkterna.

Källa:Wikipedia 

Lite musik att lyssna på,Anna och Sofia

Du Calmmit (your eyes)

Ovido - Quiz & Flashcards