Alla inlägg under maj 2007

Av P - 19 maj 2007 05:08

Har lite tråkigt så jag livar upp med ett test för att se hur vuxen jag är.


Din vuxenpoäng är: 18.4

Din ålder borde vara 33.9 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse.Se där ja! du är ungefär lika gammal som du framgår av testet. Så fortsätt leva ditt liv precis som det är och allt vad det innebär. Glöm inte bort att allt eftersom du blir äldre så måste du samla på dig mer vuxenpoäng.

Tips på saker att göra för att få mer poäng:

Köpa bil.

Köpa hus.

Åka till Kina

Anordna vinprovning för dina vänner

Börja dricka Gourmetkaffe.

Av P - 19 maj 2007 04:35

Dagens ledord:

"Bättre lite skit i hörnen än att sopa problemen under mattan"

Ett ledord jag följer varje dag.

För några år sedan var städning och tvätt av kläder skadligt för mig.Hemmet var skinande rent och skurmoppen for fram varje helg och tvättstugan som var öppen dygnet runt fick besök av mig varje helg vid kl 5 på morgonen. Jag kunde gråta och skrika när en strumpa låg på golvet, hur tokigt som helst. Nu är städning inte lika viktigt och tvätten får vänta tills jag har bokat tid.Att använda sig av städning för att lugna det inneboende kaoset är/var skadligt.Nu är det lite skit i hörnen och jag behöver inte städa för att lugna kaoset och det är underbart skönt, befriande!

Av P - 18 maj 2007 08:44

Hörde på Morgonpasset P3 att dagens ledord är:

"Skit inte där du äter"

Tycker det är ett bra ledord för dagen, och det ska jag följa. 


Nu på morronkvisten har jag satt in det  nya simkortet i mobilen och efter har lytt Annas ord att skriva ner telefonnummer från det gamla simkortet sen satt jag ett tag och funderade på vem jag skulle stryka från listan, men när en sömning J lade in det det nya kortet så simsalabim så fanns alla nummer kvar, skönt ! Sen har jag sorterat i pärllådorna och det tog ett tag må jag säga.Nu sitter jag och funderar på om jag ska börja dammsuga, plocka i och ur diskmaskinen, städa dasset, plocka undan kläder och bädda rent.Men i vilken ände ska jag börja?, för allt är trist.Idag måste jag häcka hemma för att ta emot ett paket till J, så det passar bra att städa lite, sen måste jag rätta prov, huuuuu!!!!

Av P - 17 maj 2007 18:33

Ni som läser min eminenta blogg kanske har märkt att det har varit fattigt på inlägg denna vecka, men jag har inte haft tid och ingen lust att blogga, sen har jag dessutomt tagit bort ett inlägg, vilket inte var roligt,så det tog udden av allt. Men det är intressant när man får reaktioner och när man ser hur de har tillkommit..mer säger jag inte utan jag står för det jag tycker och vad jag skriver och säger.Nu är detta avslutat.

Jag har fått min stämpel så nu ska jag bara beställa tags i sterlingsilver, ska bli såå roligt att få mitt "bomärke" på mina smycken, det är ju nästan som att märka sina renar, om man hade några. Annars har dagarna rullat på, varit med Anna och lilleman upp på Gränby och jag lyckades bli sminkad på kinderna i en sminkaffär, men det blev inge köp. Sen pratade och fikade såklart, en bra dag......................

Av P - 16 maj 2007 05:12

Igår betade jag av fyra utvecklingssamtal, tyvärr så sa jag fel tid till en assistent så ett samtal och det svåraste fick jag klara av själv, vilket inte var meningen. Men ibland kan man göra fel, även jag.Tyvärr fick jag väldiga sura miner när assistenten dök upp, men jag försökte göra det bästa av situationen. Sen fick jag veta saker som jag absolut inte visste, så jag kände mig väldigt dum och resan hem var inte roligt kan jag säga. Det kändes som gråten satt som en boll i halsen och J fick sig en slev av min "arghet" när jag kom hem, vilket inte är okej, förlåt. Ibland känns det som att bara för att jag är lärare så ska jag veta allt och vara synsk, men jag är inte en övermänniska! Jag får väl tänka på allt annat jag gjort på jobbet, att jag har stått på mig i saker. Att saker som har hänt och som jag inte har sett kan jag inte ta ansvar över, så är det bara. Och att allt inte behöver vara mitt "fel".

Av P - 14 maj 2007 05:29

Denna vecka blir kort, då jag bara jobbar måndag till onsdag och det är dessutom friluftsdag på onsdag i Enköping. Det blir dock långa dagar måndag och tisdag då jag har utvecklingssamtal med 5:orna till kl 20.00, huu, jag som är såå trött på kvällarna men det går nog bra.


Igår var min kompis J här och hälsade på mycket trevligt, hon och hennes man ska på bröllop nu i helgen så hon ville ha ett matchande halsband till hennes klänning, sagt och gjort ett halsband blev det i rosa toner.Det blev jättefint tycker jag själv och lite avis blev jag på hennes omlottklänning.


Annars har helgen rullat på somvanligt.Jag och J var på IKEA igår och åt god lunch och jag visade vad jag ville ha, bord, skänk och säng.Tyvärr fick vårat IKEA besök ett abrupt slut då jag råkade slå J i huvudet/pannan med en tavellist i aluminium.Sagrans, det måste ha gjort ont! Så han gick till bilen och jag fick säga åt två karlar att sluta skratta åt oss. Det var inte roligt! Än så länge har han inte fått någon bula, förlåt mig älskling, det var inte meningen, jag måste ha fel på min motorik.

Av P - 13 maj 2007 04:39

Uppsala universitet har tvingats ställa in sommarkursen Fjällexkursion till samiska kultplatser efter protester från Gabna sameby. Samerna anser att universitetet inte respekterar samernas heliga platser. - Med facit i hand inser jag att vi borde ha diskuterat planerna med den aktuella samebyn innan kursen spikades. Det är alltid olyckligt att tvingas ställa in en kurs som redan finns i kurskatalogen, säger Eva Hellman, som är universitetslektor i religionshistoria.

En uppgift till UNT att det skulle handla om utgrävningar av samiska kultplatser tillbakavisar hon med bestämdhet.
- Utgrävningar är inget vi sysslar med. Det är arkeologernas uppgift. Vad vi hade tänkt göra var att besöka några ställen som finns nämnda i Ernst Mankers bok samernas heliga platser. Vi skulle mäta in och kartlägga dessa platser men absolut inte röra någonting.
Kännedom om protesterna fick institutionen när sameradion ringde och ville ha en kommentar. Eva Hellman kontaktade då Gabna sameby för att se om kursen skulle gå att rädda. Kunde samebyn hjälpa till att utforma kursen och kanske skicka med en guide? Svaret blev att renarna i området måste få beta i fred och att forskarna borde lämna offerplatserna i fred. De hade redan plundrats.

Ämnet är ingen nyhet för Teologiska institutionen i Uppsala. Under 1980- och 1990-talen gjordes en hel serie sådana exkursioner till heliga platser i Sarek och Padjelanta.
- Nu tyckte vi att det var dags att återuppta exkursionerna för att öka intresset för den samiska religionen. Tyvärr missbedömde vi läget. Under de år som gått sedan förra exkursionen hade det blivit mycket känsligare att studera ett urfolks heliga platser.

Samtidigt tycker Eva Hellman det är bra att vi får en diskussion om det forskningsetiska, vad forskare får studera, om man måste vara same för att få forska kring deras offerplatser. Det handlar i slutänden alltså om forskningens frihet.

Sören Winge

Av P - 12 maj 2007 20:41

Oj, jag har visst inte skrivit på några dagar..men det har varit fullt ös, sen när jag har haft tid så har jag sovit. Idag var jag, K och C till Stockholm på pärlshopping, trevligt..lådorna har blivit fulla igen och sen skulle magen få sitt. Vi åt en sen lunch på ett thaiställe nära Street (där Marie höll till), god mat men fick vänta dock.. Jo, vi var också till Maries butik och där bara flög pengarna sin kos.När jag kom hem så gjorde jag tre halsband, varav en beställning i blåatoner. Jag hade verkligen INGA blåa pärlor hemma och jag tycker det är en svår färg jag är nog mer för rosa pärlor tror jag. Nu ska jag och J glo tv, om jag inte somnar vill säga.

Ha en trevlig fortsättning på helgen, kram på er.

Ovido - Quiz & Flashcards